kiwishake.blogg.se

Blyertsbild år 8

Publicerad 2015-10-07 08:31:25 i Allmänt,


I förgrunden av min bild ser man fyra fiskar som hoppar eller sjunker ner mot botten. Det finns också en soptunna som är öppen och släpper ut dåliga och skadliga saker. Alla föremålen befinner sig i en uppslagen bok. Den ena sidan av boken smälter sakta bort, vilket tre av föremålen också gör, soptunnan och två döda fiskar. I bakgrunden av bilden finns rymden. Det finns planeter och galaxer som alla är i olika storlekar pågrund av hur långt bort de är från boken.  

Med min bild vill jag symbolisera hur det kan bli om vi fortsätter som vi gör natur och miljömässigt. Den sida där fiskarna är glada symboliserar att vi just nu har det väldigt bra och vi inte tar någon skada av allt utsläpp just nu. 

Däremot på den sidan som sakta smälter bort, vill jag förmedla att om vi fortsätter att slänga och släppa ut allt skräp i havet och naturen runt om kring oss, kommer bland annat djuren att ta skada. Det kan då bli så att många av de djuren som vi jagar och äter kan försvinna. Då kommer vi inte att kunna äta och få i oss de viktiga ämnen som vi behöver. Det kan också ske enorma naturkatastrofer så som översvämningar och grova temperaturändringar. Jag kan relatera till bilden eftersom att det är frågor som jag är engagerad i och att jag tycker att fiskar är fina.

Jag tycker om bild och är nöjd med den eftersom att skuggningen och själva konturerna av symbolerna blev bra. Jag försökte få fram en illusion av att fiskarna är lite mer utanför bilden och att boken har fått mera djup och skuggor. Jag är nöjd med bilden i helhet. 

Det enda som jag skulle vilja ändra är att jag inte skulle fyllt i de svarta fläckarna på den nedresta planeten. Jag tycker att det blev lite överväldigande att de var så svarta och de tar hela bildens fokus från fiskarna till den. Ögat dras mer till den planeten än till resten av bilden.

Jag tror att man ser att det är min bild pågrund av fiskarna som är målade i en ganska typisk stil och perspektiv i just min stil att måla. Jag tror att om man såg bilden bland massa andra bilder skulle man kunna anta att den är min.

De problem som jag stötte på var när jag först skulle börja skugga bokens mitt och gjorde alldeles för mörkt då det blev en väldigt tydlig rand och inte någon sammanhängande skuggning. Det fick jag sedan lite hjälp med och bilden blev väldigt mycket bättre. Jag tog till mig hjälpen och kunde fortsätta med bilden så att skuggningen blev realistisk.

Jag har provat att skugga och göra djup i bilden för första gången och jag blev faktiskt väldigt nöjd. Jag tyckte att det var roligt att testa olika nya tekniker och olika sätt att jobba på. Jag skulle tycka att det var roligt att göra liknande saker framöver. 

Jag har som sagt lärt mig att skugga och göra djup samt att teckna av olika föremål. Allt tyckte jag var väldigt roligt att lära mig.

Jag fick min idé från olika föremål utanför och inuti bildsalen. Jag sökte också lite runt på internet för att få fram idéer och skisser på fiskar. Men jag använde min fantasi väldigt mycket och kom på egna idéer.

Jag har inte fått så mycket hjälp faktiskt, nästan det enda som jag behövde hjälp med var hur och var jag skulle skugga för att få bilden mer levande. Det var Linda som hjälpte mig med de små detaljerna och jag tycker att resultatet blev väldigt bra. När jag hade fått hjälp av Linda tog jag efter och gjorde så gott jag kunde för att få en helhet i bilden.  

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela